Thursday, July 26, 2012

Selamat Berbuka Puasa

Khamis, 26 Julai, Perak International Chess Association (PICA) telah mengadakan mesyuarat di salah sebuah hotel terkemuka di Ipoh dan seterusnya mengadakan majlis berbuka puasa dan makan malam. Majlis berbuka puasa ini telah diadakan hampir saban tahun. Hampir kesemua AJK telah menghadirkan diri ke mesyuarat ini. 
Antara AJK PICA yang hadir... Cikgu Mas'ud baru sahaja berangkat pulang...

Saturday, July 21, 2012

Kursus Asas Kepegawaian Catur di Melaka 2012

"Kalau Roboh Kota Melaka
Papan Di Jawa Hamba Dirikan
Kalau Sungguh Bagai Dikata
Badan Dan Nyawa Hamba Berikan"


Peserta-peserta Kursus... Kebanyakannya orang-orang Melaka ...


Bertempat di Politeknik Kota Melaka, kursus yang bermula dari 13 hingga 15 Julai telah berjaya diadakan dengan dihadiri oleh peserta-peserta dari Politeknik dan IPT sekitar Melaka, termasuk juga politeknik dari Kota Bharu dan Sabah. Saya telah dijemput sebagai instructor bersama-sama dengan Gregory Lau dan Khairi Jansar.

Sunday, July 8, 2012

GACC XVI

UTP Chess Players at the playing hall...
Kejohanan Catur Antara Universiti GACC XVI sedang berlangsung di Universiti Malaya bermula dari 4 - 11 Julai 2012. Buat pertama kalinya kejohanan ini yang sudah memasuki edisi ke-16 mengubah tarikh kejohanan dari bulan Oktober ke bulan Julai. Hasilnya, kebanyakan universiti di luar negara tidak dapat menghadiri kejohanan ini kerana semester mereka masih belum berakhir. Kejohanan ini disertai seramai 68 orang pemain dan Encik Najib Wahab telah dilantik sebagai ketua Arbiter.
Bersama MCF Secretary General dan coach UPSI dalam dewan yang sejuuuuk.....